BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 26, 2009

Zhariff dan 11 bulan














Zharif dah 11 bulan.

  • Dah pandai berdiri sendiri
  • Dah pandai buat bising
  • Dah mula makan entah apa apa
  • Dah pandai panjat tangga
  • Makin kuat nangis
  • Dah tau maka bapak dia nak pergi kerje
  • Dah pandai main dengan abang2 die.

Monday, May 4, 2009

BLACKSTONE RESORT BESERAH

Blackstone Resort di Panatai Beserah Kuantan.

Tak jauh dari bandar Kuantan lebih kurang 10 minit jer. Nama blackstone tu agaknya sebab kat pantai tu ada banyak batu hitam plus pasir pantai pun hitam.
Tapi masa melawat pantai belakang Resort tu ... mak ai besarnya ombak. Kalau ikut cakap orang situ pantai sekitar sini kalau bawak anak anak main di pantai kena pantau habis habisan tak boleh leka... taku di sauk dek ombak yang besar dan arus yang kadang-kadang kuat. Klau budak kecik jatuh dan time tu ombak golong tu datang ... boleh tergulung sekali ngan budak tu.

Dan ini semua shot yang sempat diambik di waktu dah senja.
Okay resort ni kecik je tapi ada swimming pool, tempat barbeque yang kita boleh sewa. Pantai kat belakang tu ada penahan ombak sebab bila air pasang dah tak nampak langsung pantai dan ombak yang agak kuat terutamanya di musin tengkujuh.
Wesite dema ni di http://www.psjgroup.com/blackstone/
Dan ini semua shot yang sempat diambik di waktu dah senja.


Batu batu hitam tu dalam gambar je menarik tapi sebenarnya pasir pantai yang hitam tu yang unik .... pantai di sini pun dipanggil Pantai Pasir Hitam.